The North Face Explore Fund steunt Xmotion

Vandaag is bekend gemaakt dat het Explore Fund van The North Face Stichting Xmotion steunt.
Als vrijwilliger bij Xmotion, en tester voor The North Face (later meer daar over), ben ik hier natuurlijk erg blij mee!
Dit is het persbericht zoals dat vandaag verstuurd is naar diverse media:

The North Face Explore Fund steunt Xmotion in hun strijd om buitenactiviteiten onder Nederlandse jongeren met een beperking te stimuleren. 

Amsterdam, Nederland – 2 april 2012 –

The North Face® Explore Fund™ is een jaarlijks, pan-Europees dat financiële steun wil verlenen aan non-profit organisaties in de gemeenschap die jongeren aansporen om buitenactiviteiten te doen. Maar het initiatief wil vooral de volgende generatie ontdekkers inspireren en jonge mensen in contact brengen met de natuur. Outdoor zit in het DNA van The North Face®  en hun motto “Helping kids discover nature’s playground” spreekt dan ook voor zich.

Dit jaar reikt The North Face 2.500 euro uit aan Xmotion, een stichting die zich inzet voor jongeren met ADHD en/of autisme met normale verstandelijke vermogens. Dit doen zij door o.a. reizen te organiseren om ervoor  te zorgen dat deze jongeren meer de natuur intrekken.

Hans Oldenhof van Xmotion: “Ik ben heel blij dat een grote organisatie als The North Face inziet hoe belangrijk het is om deze jongeren de natuur in te sturen. Door jongeren mee de bergen in te nemen en hen te leren klimmen, leren ze een stukje verantwoordelijkheidsgevoel en komen ze vaak als een leuker mens terug. Ook de familieleden ervaren dat de Xmotion-reizen een positieve werking hebben op de houding van hun kind. En dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen!”

Xmotion is opgericht in 2006 om jongeren met een vorm van ADHD en/of autisme te ondersteunen in hun sociale ontwikkeling, maar ook om ouders en familieleden een stukje te ontlasten. Sinds het ontstaan van Xmotion, heeft het programma meerdere jongeren de schoonheid en plezier van de natuur laten zien. Tijdens de speciale ‘huttentocht’ in Oostenrijk hebben activiteiten zoals gletsjers en bergen beklimmen, het verantwoordelijk zijn voor je eigen bagage en de vriendschappen die worden gesloten een zeer positief effect op de jongeren.

Mede door de donatie van 2.500 euro die The North Face heeft geschonken aan Xmotion wordt het mogelijk om in plaats van één huttentocht, aankomende zomer nog een tweede huttentocht te organiseren. Deze zal plaatsvinden van 10 t/m 19 Augustus. Een groep van maximaal 12 jongeren zal onder ervaren begeleiding naar Oostenrijk vertrekken. Daar aangekomen wordt er een huttentrektocht georganiseerd, wordt er geklommen (soms met touwen en klimgordels een berg beklimmen) en ten slotte is er ook nog sprake van een heuse ‘klettersteig’ (het beklimmen van een van staalkabels voorziene rotswand). Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Over Xmotion
Xmotion is een “not for profit” Stichting, met door de belastingdienst toegekende ANBI status ( algemeen nut beogende instelling). Dat maakt dat eventuele donaties niet belast worden en dat donateurs  een belastingaftrek kunnen realiseren. Om meer te weten te komen over Xmotion en het huttentrektocht programma bezoek dan de website, www.xmotion.nl.

Contact: Hans Oldenhof
Xmotion
018 26 01 853
info@xmotion.nl

Voor meer informatie over The North Face, bekijk dan onderstaande websites:
www.explorefund.eu
www.thenorthfacejournal.com/category/explore-fund/

Over PlanetExplore
PlanetExplore is een online gemeenschap opgericht door The North Face en gesponsord door organisaties die een passie voor natuur en outdoor sporten delen. PlanetExplore zorgt voor een toegang tot buitenactiviteiten, opgericht om mensen van alle leeftijden te inspireren vaker naar buiten te gaan en te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.